Kalmthout

n de Dorpsstraat in Kalmthout is dinsdagmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd. De 28-jarige profwielrenner Nathan Van Hooydonck is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, hij werd vermoedelijk onwel achter het stuur.

Het ongeval gebeurde omstreeks 8.30 uur. “Een wagen met twee inzittenden stond te wachten aan de verkeerslichten het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kapellensteenweg”, legt Patrick De Smedt van politiezone Grens uit.

© BFM

De 28-jarige bestuurder, die vermoedelijk onwel was geworden achter het stuur, duwde op een gegeven moment het gaspedaal in en stak het kruispunt over. Vijf wagens raakten daarbij beschadigd. “De bestuurder werd ter plaatse gereanimeerd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, aldus De Smedt. “Zijn zwangere vrouw die naast hem zat raakte niet gewond, maar is ook overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.”

”Ik ben meteen naar de zwarte Range Rover toegelopen”, getuigt Vicky. “Ik zag dat er een zwangere vrouw in zat en heb meteen geprobeerd om haar gerust te stellen. Er kwamen meteen ook twee maatschappelijke werkers van de politie bij om zich over de vrouw te ontfermen. Dan ben ik terug naar de wagen gegaan om te kijken hoe het met de man was. Ik denk dat hij een epileptische aanval of dergelijke moet gekregen hebben. We zijn hem meteen beginnen reanimeren en toen de hulpdiensten aankwamen ben ik dan gaan kijken of ik niets kon doen bij anderen mensen.”

© BFM

In de andere wagens liepen drie personen, onder wie een jong kind, lichte verwondingen op. Het kruispunt is momenteel volledig versperd, verschillende wagens moeten getakeld worden. Ook de dienst fotogrammetrie van de federale politie is ter plaatse gekomen om het ongeval in beeld te brengen en de vaststellingen te doen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Verder Lezen (Klik Hier)
Films Epicplace

Door bezootje