Het wielerseizoen mag dan nog maar pas afgelopen zijn, bij Jumbo-Visma denken ze alweer aan volgend seizoen. Wout van Aert is vandaag samen met vier ploegmaats al Dwars door Vlaanderen gaan verkennen. Dat betekent niet automatisch dat Van Aert die wedstrijd ook sowieso zal rijden: vorig jaar verkende hij in november de Omloop Het Nieuwsblad, maar nam uiteindelijk niet deel.

“In de Vlaanders met de killer bees”, zo noemt Van Aert op Strava zijn ritje van deze middag. De killer bees, dat is de bijnaam die de troepen van Jumbo-Visma hebben dankzij hun dominante prestaties. De killer bees die Van Aert vandaag vergezelden in de tocht van Merelbeke naar Waregem, over het parcours van Dwars door Vlaanderen: Edoardo Affini, Loe van Belle, Matteo Jorgenson, Mick van Dijke, Tim van Dijke en ploegleiders Maarten Wynants en Grischa Niermann. Opvallend: Van Aert ging eerder op de dag al een toertje hardlopen met Tiesj Benoot, maar de Gentenaar was er (volgens Strava alleszins) niet bij op de verkenning.

Dat Jumbo-Visma nu al enkele verkenningen doet, is niet uitzonderlijk. Vorig jaar ging de Nederlandse formatie bijvoorbeeld op 22 november al de Omloop Het Nieuwsblad verkennen. Het is dan ook niet uitgesloten dat Van Aert en co de komende dagen nog enkele andere voorjaarsklassiekers gaan verkennen.

© Strava Wout van Aert

© Strava Wout van Aert

Verder Lezen (Klik Hier)
Films Epicplace

Door bezootje